Vroča poletna zelenjava

Ker je v poletnih mesecih bučk in melancan v izobilju sem pripravil predlog, kako jih uporabiti s testeninami. Da bodo poletni dnevi še bolj vroči, lahko jed na koncu začinimo še s čilijem. V tem primeru, se obvezno oborožite s steklenico hladnega piva.

Sestavine: pol melancane, 2 bučki, olivno olje, sol, poper, 1 čebula, 2 stroka česna, 2 dcl jušne osnove, 1 žlica smetane za kuhanje, 1 žlica naribanega parmezana, čili, 250 g tankih rezancev (taglierini)

Bučke in melancane dobro operemo, posušimo in narežemo na koščke. Na olivnem olju opečemo vsako zelenjavo posebej. Solimo in popramo po okusu.

Na olivnem olju prepražimo še sesekljano čebulo, da postekleni. Nato dodamo sesekljana stroka česna. Ko česen zadiši, dodamo zelenjavo, ki smo jo predhodno opekli.

Zalijemo z zajemalko vroče jušne osnove. Znižamo temperaturo in kuhamo 3 minute.

Dodamo smetano za kuhanje in parmezan. Na hitro zavremo in odstavimo.

Zelenjavno omako prelijemo čez testenine, ki jih skuhamo po navodilih z embalaže in potresemo s posušenim čilijem.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top