Podjetje Cacao Barry je ustanovil Charles Barry v Franciji leta 1842. Ustanovitelj podjetja je odpotoval v Afriko, da bi poiskal izbor kakavovih zrn, ki bi mu omogočila, da bi ustvaril pravo čokolado. Leta 1963 je družba ustvarila “palčke za peko”, ki so jih začeli uporabljati za čokoladne rogljičke.
Callebaut, belgijska družba, ki jo je ustanovil Eugenius Callebaut leta 1850, je bila najprej pivovarna. S proizvodnjo čokolade je pivovarna začela leta 1911 in kmalu so opustili pivovarstvo in se začeli ukvarjati zgolj s čokolado. Leta 1925 so začeli proizvajati čokoladne oblive.
Belgijski proizvajalec čokolade Callebaut in francosko podjetje za proizvodnjo čokolade Cacao Barry sta se združila leta 1996. Dve leti kasneje je združeno podjetje Barry Callebaut začelo kotirati na švicarski borzi.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.