Goveji zrezki v korenčkovi omaki | Okusno.si

Goveji zrezki v korenčkovi omaki

Če boste na Štajerskem šli do mesarja in mu rekli, da bi želeli imeti schulterblatt, boste dobili pravi kos mesa za to jed. Nikar ne uporabite drugega mesa, saj se boste drugače odrekli sočnosti in mehkobi mesa, ki je med drugim tudi posledica več kot 2 urnega dušenja v pečici.

Sestavine za 4 osebe:
1kg mesa (obvezno schulterblatt oz. podplečje), 4 kosi rumenega korenja, 4 korenčki, 2 čebuli, 0.5l jušne osnove, 4 stroki česna, 1,5 dcl belega vina, grobozrnata gorčica (gorčica s semeni), olje, majaron, sol, poper, 2 lovorjeva lista, 2 žlici drobtin, 1 dcl smetane za kuhanje
goveji zrezki

Kako pripravimo goveje zrezke?

V ponvi na olju pražimo drobno sesekljano čebulo tako dolgo da postekleni.

Korenje olupimo in s sekljalnikom zmeljemo.

Zrezke na obeh straneh posolimo, popramo in premažemo z grobozrnato gorčico. Počivajo naj vsaj pol ure. V ponvi jih na obeh straneh hitro popečemo. Zalijemo z vinom in počakamo da izhlapi.

Zrezke in prepraženo čebulo preložimo v pekač s pokrovom. Dodamo še sesekljano korenje in strt česen ter zalijemo z jušno osnovo. Začinimo s soljo, poprom, majaronom in lovorjevimi listi. Vse skupaj dobro premešamo.

Kako dolgo kuhamo goveje zrezke?

Pekač pokrijemo s pokrovom in damo peči v pečico. Goveji zrezki se v pokritem pekaču dušijo dobri 2 uri pri 180 °C. Med dušenjem v pečici meso večkrat premešamo in po potrebi zalijemo z jušno osnovo. Ko je meso pečeno, dodamo v omako drobtine in sladko smetano za kuhanje, dobro premešamo in na hitro povrejemo v pečici.

goveji zrezki

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top