Sendviči | Okusno.si

Sendviči

Da ne boste slučajno mislili, da jemo pri nas doma takšne gromozanske sendviče :-). So bili pa  odlična malica ob Črnem jezeru na Pohorju, kjer sem moral nahraniti 14 lačnih ust.

sendvič

SENDVIČ 1 (slika zgoraj prva vrsta)
solata
pečenka
pečena paprika
pečenkin sok
francoska štruca
SENDVIČ 2 (slika zgoraj na sredini)
kumare
paradižnik
jajca
skutin namaz z zelišči
mozzarella
olivno olje
sol
francoska štruca
SENDVIČ 3 (na zgornji sliki spodaj)
olivno olje
bučke
melancana
olimski sir za žar
sol
parmezan
francoska štruca

SENDVIČ 1
V pečici spečemo pečenko. Ko je ohlajena, jo narežemo na tanke rezine.
Francosko štruco prerežemo po dolžini ter jo obložimo z opranimi in posušenimi listi hrustljave solate. Liste prekrijemo z rezinami pečenke. Nanje položimo na tanke trakove narezano pečeno papriko. Recept za pripravo pečene paprike si lahko preberete na strani 190.

Z drugo polovico štruce, ki jo pokapljamo s pečenkinim sokom, zapremo sendvič. Štruco zavijemo v folijo za živila. Počakamo vsaj 10 minut, preden jo razrežemo na poljubno velike kose.

SENDVIČ 2
Kumaro narežemo na tanke kolobarje. Paradižnik narežemo na približno 0,5 cm debele rezine. V vreli vodi 10 minut kuhamo jajca, saj morajo biti trdo kuhana. Nato jih olupimo in narežemo na rezine.

Francosko štruco prerežemo po dolžini ter jo premažemo s skutinim namazom. Obložimo jo s kumaricami, paradižnikom, jajci in rezinami mozzarelle. Posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Z drugo polovico štruce zapremo sendvič, ki ga nato zavijemo v folijo za živila. Počakamo vsaj 10 minut, preden razrežemo sendvič na poljubno
velike kose.

SENDVIČ 3
Na olivnem olju popečemo na kolobarje narezane bučke. Melancano narežemo na 1 cm debele rezine, ki jih na obeh straneh posolimo. Rezine razporedimo po cedilu in počakamo približno 20 minut, da
spustijo grenko tekočino, nato jih operemo pod tekočo vodo in posušimo. Narežemo jih na približno 1 cm velike kocke in na hitro opečemo na olivnem olju. Sir za žar narežemo na rezine in pečemo na olivnem olju.

Pečene bučke, melancane in sir preložimo v skledo, posolimo, zabelimo z olivnim oljem in dobro premešamo. Pustimo počivati 10 minut. Tako pripravljen nadev za sendvič enakomerno, skupaj s tekočino, porazdelimo po polovici francoske štruce. Vse skupaj dobro potresemo s parmezanom in prekrijemo z drugo polovico štruce. Štruco zavijemo v folijo za živila. Počakamo vsaj 10 minut, preden jo razrežemo na poljubno velike kose.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top