Čebulni kruh - Kuharski recepti - Okusno.si

Čebulni kruh

Če želite pripravi hrustljav, domač kruh, potem si preberite recept za čebulni kruh.
Priprava kvasnega nastavka

priprava kvasnega nastavka 1
v moki naredimo jamico v katero nadrobimo sveži kvas
priprava kvasnega nastavka 3
kvas prelijemo z mlačno vodo
priprava kvasnega nastavka 4
Počakamo približno 10 minut, da začne kvas delovati. Nato zamesite testo. Priporočam 70 % hidracijo. Če boste uporabilli npr. 500 g moke, dodajte 350 ml vode, 1 žličko soli in 1 žlićko sladkorja. Testo naj vzhaja na toplem v pokriti posodi približno 1 uro oz. dokler ne naraste na dvojno velikost.
prazenje cebule recepti
Na olivnem olju počasi pražimo na tanke lističe narezano čebulo.
cebula testo za kruh
prepraženo čebulo vmešamo v vzhajano testo
cebulni kruh recept
Iz testa oblikujemo hlebček, štruco ali ciabatte (copatke). Položimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem in pustimo vzhajati še cca. 30 min. Čebulni kruh pečemo cca. pol ure v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 220 stopinj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top