Chop suey z riževimi rezanci - Kuharski recepti - Okusno.si

Chop suey z riževimi rezanci

Sestavine za 4 osebe: 2 korenčka, 2 bučki, 1 čebula, 1 por, 400 g piščančjega fileja, sol, olje, 4 žlice sojine omake, 2 žlički jedilnega škroba, 1 pločevinka mlade koruze v storžih, 300 g riževih rezancev

Postopek priprave
Korenje in bučke narežemo na 3–4 cm dolge palčke. Čebulo in por narežemo na večje lističe.

Piščančji file narežemo na 1–2 cm velike kose in ga posolimo. Na vročem olju popečemo meso. Dodamo sojino omako ter prilijemo 2 dcl vode v katero smo vmešali jedilni škrob. Pokrijemo posodo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 5 minut.

Medtem v drugi posodi na vročem olju na hitro drugo za drugo popečemo vsako zelenjavo posebej (čebulo, bučke, korenje, por), saj mora zelenjava ostati hrustljava.

Zmešamo zelenjavo in meso. Dodamo na približno 2 cm velike kose narezane storže mlade koruze. Na hitro pokuhamo (1 minuto) in odstavimo.

V vreli vodi po navodilih z embalaže skuhamo riževe rezance.
chop suey
Rezance odcedimo in prelijemo z zelenjavno-mesno omako.

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top