Sestavine za 4 osebe: 2 korenčka, 2 bučki, 1 čebula, 1 por, 400 g piščančjega fileja, sol, olje, 4 žlice sojine omake, 2 žlički jedilnega škroba, 1 pločevinka mlade koruze v storžih, 300 g riževih rezancev
Postopek priprave
Korenje in bučke narežemo na 3–4 cm dolge palčke. Čebulo in por narežemo na večje lističe.
Piščančji file narežemo na 1–2 cm velike kose in ga posolimo. Na vročem olju popečemo meso. Dodamo sojino omako ter prilijemo 2 dcl vode v katero smo vmešali jedilni škrob. Pokrijemo posodo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 5 minut.
Medtem v drugi posodi na vročem olju na hitro drugo za drugo popečemo vsako zelenjavo posebej (čebulo, bučke, korenje, por), saj mora zelenjava ostati hrustljava.
Zmešamo zelenjavo in meso. Dodamo na približno 2 cm velike kose narezane storže mlade koruze. Na hitro pokuhamo (1 minuto) in odstavimo.
V vreli vodi po navodilih z embalaže skuhamo riževe rezance.
Rezance odcedimo in prelijemo z zelenjavno-mesno omako.