Leta 2015 smo se v času jesenskih počitnic odpravili na počitnice v Cinque Terre. Slikovite ribiške vasice, ki so stisnjene ob strmo obalo, so del nacionalnega parka Pet dežel, ki leži ob ligurijski obali (severozahodni del Italije) in velja za eno najbolj obleganih italijanskih turističnih področij. Dostop do vasic je najboljši, če se na oglede odpravite z vlakom iz La Spezie, ki leži na robu narodnega parka. Kar se tiče kulinarike pa velja izpostaviti, da se na krožnikih v gostilnah znajdejo največkrat morske jedi ter seveda tudi različne pašte, med katerimi prevladujejo testenine s pestom Genovese (bazilika, pinjole, olivno olje, parmezan), katerega izvor leži ravno v teh krajih.







Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.