Recept, ki bi mu lahko rekli tudi »dva v enem« ali en recept za 2 jedi. V kolikor boste upoštevali navodila za pripravo tega recepta čisto do konca, boste skuhali curry, ki ima zaradi špinače in rozin precej drugačen pridih in seveda tudi nekoliko drugačen okus. V kolikor pa boste s kuhanjem odnehali 5 minut pred koncem, ker recimo ne marate špinače, pa tudi ne bo nič narobe, saj boste prišli do odličnega običajnega curryja.
Sestavine za 4 osebe:
600 g piščančjega fileja
4 žličke curryja
2 žlici svetle sojine omake
olje
350 g čebule
3 stroki česna
½ žličke ingverja
½ žličke kurkume
sol, poper
1,5 žličke riževe moke
400 ml kokosovega mleka
150 g sveže špinače
1 pest rozin
Kako naredimo špinačni curry?
Meso narežemo na koščke in ga preložimo v skledo. Dodamo žličko currya, 2 žlici svetle sojine omake in 2 žlici olja. Premešamo in pustimo, da se meso marinira vsaj 1 uro.
V ponvi segrejemo olje, na katerem med stalnim mešanjem prepražimo sesekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni, jo predevamo v skledo (ne v tisto, kjer se marinira meso).
V vroči ponvi na olju v dveh rundah popečemo na manjše koščke narezano piščančje meso.
Med mešanjem meso pražimo kakšni 2 minuti, da se rahlo zapeče z vseh strani. Potresemo s curryjem (vsaj 3 male žličke), dodamo ingver in kurkumo ter solimo in popramo.
1,5 žličke riževe moke zmešamo s 3 dl vode. Prilijemo k mesu, vse skupaj premešamo, zmanjšamo temperaturo, pokrijemo posodo in kuhamo 20 minut.
Prilijemo kokosovo mleko in kuhamo še 10 minut. Poskusimo, po potrebi dodamo še malo curryja in soli.
Vmešamo na grobo sesekljano špinačo in pest rozin, ki smo jih predhodno namakali 15 minut v mlačni vodi.
Kuhamo še 5 minut. Če imamo radi bolj pekoče jedi, lahko v curry dodamo še nekaj ostrega čilija.
Curry postrežemo s kuhanim rižem.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.