Sate z arašidovo omako

Tako pa Indonezijci pripravljajo svoje ražnjiče. V trgovinah z indonezijsko hrano lahko kupite za pripravo arašidove omake že vnaprej pripravljene zmesi, ki jih je potrebno počasi kuhati v vodi. Ker pa je kaj podobnega v Sloveniji praktično nemogoče dobiti, sem za pomoč pri pripravi recepta obrnil na prijatelja Rona, ki prihaja iz Indonezije in živi na Nizozemskem ter na njegovo ženo Kitty.

sate

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
2 fileja piščančjih prs (cca. 600 g)

SESTAVINE ZA MARINADO:
1 dcl arašidovega olja, 2 žlici sojine omake, sol, curry, kurkuma, mleta rdeča paprika
ingver, kajenski poper

SESTAVINE ZA OMAKO:
200g neslanih arašidov, 2 žlički mlete rdeče paprike, 1 žlička soli, 1 strok česna
4 žličke rjavega sladkorja, čili v prahu, 1 žlica arašidovega masla

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Meso razrežemo na približno 2 cm velike koščke. Damo ga v skledo,
potresemo z začimbami za marinado in prelijemo s sojino omako ter
oljem. Vse skupaj dobro premešamo. Posodo pokrijemo s PVC folijo in
damo počivati v hladilnik za vsaj 1 uro (še bolje preko noči).

Lesene palčke za pripravo ražnjičev namočimo za 15 minut v vodo, saj
jih je treba dobro navlažiti, da se nam ne bodo med peko na žaru
zažgale. Meso nataknemo na lesene palčke in spečemo na žaru.

Pečene ražnjiče ponudimo z arašidovo omako in basmati rižem.

PRIPRAVA ARAŠIDOVE OMAKE
Oluščene in neslane arašide zmeljemo s sekljalnikom. Dodamo rdečo
papriko v prahu, sol, nasekljan strok česna, sladkor in čili ter vse skupaj
dobro premešamo.

V posodi zavremo 2 dcl vode. Vmešamo sestavine za omako ter arašidovo
maslo. Zmanjšamo ogenj in počasi mešamo kakšno minutko ali dve, da
dobimo ravno prav gosto omako.

 

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top