Tako pa Indonezijci pripravljajo svoje ražnjiče. V trgovinah z indonezijsko hrano lahko kupite za pripravo arašidove omake že vnaprej pripravljene zmesi, ki jih je potrebno počasi kuhati v vodi. Ker pa je kaj podobnega v Sloveniji praktično nemogoče dobiti, sem za pomoč pri pripravi recepta obrnil na prijatelja Rona, ki prihaja iz Indonezije in živi na Nizozemskem ter na njegovo ženo Kitty.
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
2 fileja piščančjih prs (cca. 600 g)
SESTAVINE ZA MARINADO:
1 dcl arašidovega olja, 2 žlici sojine omake, sol, curry, kurkuma, mleta rdeča paprika, ingver, kajenski poper
SESTAVINE ZA OMAKO:
200g neslanih arašidov, 2 žlički mlete rdeče paprike, 1 žlička soli, 1 strok česna, 4 žličke rjavega sladkorja, čili v prahu, 2 žlici arašidovega masla, 2 dcl kososovega mleka
NAVODILA ZA PRIPRAVO
Meso razrežemo na približno 2 cm velike koščke. Damo ga v skledo, potresemo z začimbami za marinado in prelijemo s sojino omako ter oljem. Vse skupaj dobro premešamo. Posodo pokrijemo s PVC folijo in damo počivati v hladilnik za vsaj 1 uro (še bolje preko noči).
Lesene palčke za pripravo ražnjičev namočimo za 15 minut v vodo, saj jih je treba dobro navlažiti, da se nam ne bodo med peko na žaru zažgale. Meso nataknemo na lesene palčke in spečemo na žaru.
Pečene ražnjiče ponudimo z arašidovo omako in basmati rižem.
PRIPRAVA ARAŠIDOVE OMAKE
Oluščene in neslane arašide zmeljemo s sekljalnikom. Dodamo rdečo papriko v prahu, sol, nasekljan strok česna, sladkor in čili ter vse skupaj dobro premešamo.
V posodi zavremo 2 dcl kokosovega mleka. Vmešamo sestavine za omako ter arašidovo
maslo. Zmanjšamo ogenj in počasi mešamo kakšno minutko ali dve, da dobimo ravno prav gosto omako.