Pri pečenju rebrc nikar ne hitite. Če jih boste dali prehitro iz pečice, bo meso zateglo, če pa jih boste pekli na preveč visoki temperaturi, se vam bodo zaradi sladkega preliva zažgala. Skratka vzemite si čas. Meni najbolj teknejo s hladno krompirjevo solato, ki jo zabelim z bučnim oljem in belim balzamičnim kisom.
Sestavine za marinado:
1 žlička rjavega sladkorja, 3 stroki česna, 1 žlička mešanice začimb za žar, 1 žlička rdeče paprike, 2 žlički soli, poper, čili, 0,5 dcl olivnega olja
Sestavine za preliv:
ketchup, sojina omaka, gorčica, javorjev sirup, worcester omaka, česen, tabasco
Najprej pripravimo marinado, in sicer tako, da zmešamo rjavi sladkor, sesekljan česen, mešanico začimb za žar, rdečo papriko, sol, poper, čili in olivno olje. Z marinado dobro premažemo rebrca in pustimo, da se marinirajo vsaj 1 uro.
Marinirana rebrca zavijemo v alu folijo, položimo v pekač in pečemo 1 uro pri temperaturi 180 °C.
Medtem, ko se rebrca pečejo, pripravimo preliv, s katerim bomo med pečenjem mazali meso. Pri pripravi preliva pustite domišljiji prosto pot. Po svojem okusu zmešajte sestavine, ki so navedene ob receptu.
Po 1 uri pečenja vzamemo rebrca iz pečice in odstranimo alu folijo. Po vrhnji strani jo premažemo s prelivom in damo nazaj v pečico za pol ure.
Meso damo iz pečice, ga obrnemo in premažemo s prelivom še po drugi strani.
Pečemo še pol ure. Proti koncu pečenja lahko malce povečamo temperaturo, da se rebrca lepo zapečejo.