Goveji trakci z brokolijem | Okusno.si

Goveji trakci z brokolijem

Če želimo na hitro pripraviti jedi iz govejega mesa, nam ne preostane nič drugega, kot da uporabimo najboljše dela mesa. Kakršnakoli druga izbira bo namreč vodila v žvečenje skuhane jedi, saj bo meso po vsej verjetnosti trdo in žilavo. Ker je pljučnega fileja škoda za tovrstne jedi (raje ga uporabite za steake), je naslednja najboljša izbira »roast beef« (rostbif ali ledja). Naj vam zaupam še manjšo kuharsko skrivnost – v kolikor boste meso pred kuhanjem dali za kakšno uro v zamrzovalnik, ga boste veliko lažje narezali na res tanke rezine, ki so pri pripravi te jedi zelo zaželene.

Sestavine za goveje trakce z brokolijem (za 4 osebe):

  • 2 korenčka
  • 300 g brokolija
  • 600 g govejih ledij (»roast beef«)
  • sol
  • 2 žlički riževe moke
  • 30 ml svetle sojine omake
  • 4 dl vode ali jušne osnove
  • olje

Kako naredimo goveje trakce z brokolijem?

Korenček očistimo, ga vzdolžno prerežemo na polovico in razrežemo na tanke kolobarje.
Brokoli očistimo in ga narežemo na večje kose.

Mesu odstranimo odvečno maščobo in ga narežemo na res tanke trakce, ki jih narahlo posolimo. Nikar ne pretiravajte s soljo, saj bomo uporabili tudi sojino omako, ki je zelo slana!

recept-goveji-trakci-brokoli

Goveji trakci & brokoli

V lonček damo riževo moko, prilijemo sojino omako in vodo ali – še boljše – jušno osnovo ter z vilicami dobro premešamo, da se riževa moka raztopi.

V vroči ponvi na olju na hitro popečemo goveje trakce in narezan korenček. Prilijemo tekočino iz lončka. V posodo dodamo narezan brokoli. Vse skupaj premešamo in kuhamo približno 5 minut, da se okusi povežejo, omaka pa nekoliko zgosti. V kolikor je omaka pregosta, prilijemo še nekaj vode.

Ponudimo z rižem, ki ga v osoljeni vreli vodi skuhamo po navodilih na embalaži.

goveji-trakci-brokoli

goveji-trakci-brokoli-recept

Brokoli in govedina

 

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top