Za popolno jed je pomembno, da izberemo sveže in kakovostne kraljevske kozice. Preden jih položimo na žar, jih moramo temeljito očistiti. Odstranimo lupino, pri tem pa pustimo rep, saj bo služil kot ročaj. Prav tako odstranimo črevesno nitko, da zagotovimo čist in prijeten okus.
Mariniranje kraljevskih kozic za dodatni okus
Kraljevske kozice pred peko mariniramo, da absorbirajo okuse in postanejo še bolj okusne. Enostavna marinada iz olivnega olja, limoninega soka, česna, soli, popra in malo rdeče paprike bo zadostovala. Kozice mariniramo vsaj 30 minut, da se okusi dobro povežejo.
Priprava curry omake
Curry omaka je ključni del te jedi, saj doda bogat in pikanten okus. Za pripravo omake potrebujemo naslednje sestavine: kokosovo mleko, čebulo, česen, ingver, curry pasto, paradižnikovo mezgo, limonino travo, sol, poper in malo sladkorja.
- V ponvi segrejemo malo olja in na njem popražimo sesekljano čebulo, česen in ingver, dokler ne postanejo mehki.
- Dodamo curry pasto in paradižnikovo mezgo ter pražimo še nekaj minut, da se okusi povežejo.
- Zalijemo s kokosovim mlekom in dodamo limonino travo, sol, poper ter malo sladkorja. Omako kuhamo na zmernem ognju, dokler se ne zgosti in okusi povežejo.
- Pred serviranjem odstranimo limonino travo in omako po potrebi dodatno začinimo.
Grilanje kraljevskih kozic
Kozice pečemo na vročem žaru približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo rožnate in rahlo hrustljave. Pazimo, da jih ne prepečemo, saj lahko postanejo trde in suhe.
Serviranje grilanih kraljevskih kozic s curry omako
Kozice postrežemo na krožniku in jih prelijemo s toplo curry omako. Za dodaten okus in dekoracijo lahko jed okrasimo s svežim koriandrom in rezinami limone. Postrežemo jih lahko z rižem ali svežo zelenjavo.
Nasveti za popolne grilane kraljevske kozice s curry omako
- Uporabite sveže in kakovostne sestavine za najboljši okus.
- Marinirajte kozice vsaj 30 minut za polnejši okus.
- Ne prepečite kozic, da ohranijo svojo sočnost in mehkobo.
- Prilagodite začimbe v curry omaki po svojem okusu za popolno pikantnost.
Postopki, recepti se dajo kje vidt? Lp