Škampi v buzari
Škampi v buzari in poleg sveža štruca belega kruha. Še prste si boste obliznili. Preprosto – odlično!
Sestavine za škampe v buzari:
1kg škampov, 3 stroki česna, 1 čebula, 500g pelatov, sol, 1,5 dcl belega polsuhega ali polsladkega vina, olivno olje, drobtine, peteršilj
Na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo sesekljan česen. Premešamo, počakamo, da zadiši po česnu, nakar dodamo paradižnikove pelate in kuhamo 10 minut.
V ponvi na hitro z obeh strani popečemo dobro oprane in posušene škampe (cca. 1 min).
Škampe zalijemo z vinom. Počakamo, da vino izpari, nakar jih preložimo v posodo z omako. Posolimo in kuhamo še 10 minut.
Omako zgostimo z drobtinami. Minuto pred koncem kuhanja dodamo v omako sesekljan peteršilj.