Škampi v buzari

Škampi v buzari

Sestavine:
1kg škampov, 3 stroki česna, 1 čebula, 500g pelatov, sol, 1,5 dcl belega polsuhega ali polsladkega vina, olivno olje, drobtine, peteršilj

škampi buzara

Priprava:

  • na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo
  • ko čebula postekleni dodamo strt česen
  • premešamo da zadiši po česnu, nakar dodamo paradižnikove pelate in kuhamo 10 minut
  • v ponvi na hitro z obeh strani popečemo dobro oprane in posušene škampe (cca. 1 min)
  • škampe zalijemo z 1,5 dcl belega vina (polsuho ali polsladko) in na hitro pokuhamo (cca. 15  sek.)
  • vse skupaj preložimo v posodo z omako, posolimo in kuhamo še 10 minut
  • omako zgostimo z drobtinami
  • minuto pred koncem kuhanja dodamo v omako drobno narezan peteršilj

Dober tek!

škampi

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top