Kokosove kocke
Če ste še takšen antitalent za kuhanje in morate pripraviti pecivo, potem vam težko postrežem z bolj enostavno varianto. V primeru, da bodo pecivo jedli tudi otroci, se držite spodaj opisanega recepta, če pa ga boste postregli samo odraslim osebam, pa dodajte v preliv šilce ruma.
Sestavine za testo:
300 g ostre moke, 150 g sladkorja, pecilni prašek, vanili sladkor, 2 jajci, 50 g masla, 1,5 dcl mleka
Sestavine za preliv:
100 g jedilne čokolade, kokosova moka, 2 veliki žlici sladkorja v prahu, 100 g masla, 1 dcl mleka
PRIPRAVA TESTA
V posodi z mešalnikom zmešamo jajci, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo maslo in mešamo še kakšno minuto, da se maslo lepo raztopi v maso.
Narahlo vmešamo moko, v katero smo pred tem dodali pecilni prašek.
Dolijemo mleko in mešamo še kakšno minuto.
Testo vlijemo na pekač, ki ga predhodno namažemo z maslom (namesto masla lahko uporabimo peki papir).
Pečemo 30 minut pri temperaturi 180 °C.
Ko se testo ohladi, ga narežemo na kocke.
PRIPRAVA PRELIVA
V posodi na rahlem ognju počasi raztopimo jedilno čokolado, sladkor v prahu, mleko in maslo.
Narezane kocke pomočimo najprej v preliv, nato pa jih povaljamo v kokosovi moki.