Golaž
Sestavine za pripravo golaža:
500 g govejega mesa (bočnik), 3 srednje velike čebule, 3 stroki česna, 2 žlički mlete rdeče paprike, poper, kajenski poper, sol, lovorjev list, majaron, čili, 1 polpekoči feferon, 1 žlička gorčice, 1 dcl rdečega vina, 1 žlica paradižnikove mezge, 3 žličke moke, peteršilj
- Na olju prepražimo 3 srednje velike čebele, ki jih predhodno na drobno narežemo.
- Ko čebula postekleni, dodamo 3 narezane stroke česna, 500g na kose narezanega govejega mesa in 2 žlički mlete rdeče paprike. Pražimo 2-3 minute.
- Začinimo s soljo, kajenskim poprom, lovorjevim listom, poprom, majaronom, narezanimi polpekočimi feferoni.
- Zalijemo z 1 dcl rdečega vina in pustimo rahlo vreti 2 minuti.
- Zalijemo s 4 dcl vode in dušimo do mehkega (vsaj 1 uro).
- Dodamo 1 veliko žlico paradižnikove mezge in malo žlico gorčice. Kuhamo 10 minut.
- Iz 3 malih žlic moke in 1 dcl vode naredimo podmet za zgositev golaža. Kuhamo nadaljnih 10 minut.
- Tik pred koncem kuhanja potresemo golaž s peteršiljem in ga po želji začinimo tudi s čilijem, če nam ustreza bolj pekoč okus.
- Golaž lahko postrežemo s polento, makaroni ali kruhovimi cmoki.
to je pocerski recept za golaž.nikakor ne narediš dobrega golaža v tako kratkem času,zaporedju itd.
nikakor ne daješ moke oz. podmeta to je mimo:)
če kdo želi izvedeti kako se res naredi golaž v pravem pomenu besede mi lahko piše na mail.
lp johnny b
se opravičujem,to je moj mail:
johnny331@gmail.com
Johnny, zakaj na mail? Tu ga objavi! Vse zanima kakšen je pravi golaž.