Golaž

Golaž

Sestavine:
goveje meso (bočnik), čebula, česen, mleta rdeča paprika, poper, kajenski poper,  sol, lovorjev list, majaron, čili, polpekoči feferoni, gorčica, rdeče vino, paradižnikova mezga, peteršilj

golaž

  • Na olju prepražimo 3 srednje velike čebele, ki jih predhodno na drobno narežemo.
  • Ko čebula postekleni, dodamo 3 narezane stroke česna, 500g na kose narezanega govejega mesa in 2 žlički mlete rdeče paprike. Pražimo 2-3 minute.
  • Začinimo s soljo, kajenskim poprom, lovorjevim listom, poprom, majaronom, narezanimi polpekočimi feferoni.
  • Zalijemo z 1dc rdečega vina in pustimo rahlo vreti 2 minuti.
  • Zalijemo s 4dc vode in dušimo do mehkega (vsaj 1 uro).
  • Dodamo 1 veliko žlico paradižnikove mezge in malo žlico gorčice. Kuhamo 10 minut.
  • Iz 3 malih žlic moke in 1 dcl vode naredimo podmet za zgositev golaža. Kuhamo nadaljnih 10 minut.
  • Tik pred koncem kuhanja potresemo golaž s peteršiljem in ga po želji začinimo tudi s čilijem, če nam ustreza bolj pekoč okus.
  • Golaž lahko postrežemo s polento, makaroni ali kruhovimi cmoki.

Zaznamki

komentarji

  • johnny b /

    to je pocerski recept za golaž.nikakor ne narediš dobrega golaža v tako kratkem času,zaporedju itd.
    nikakor ne daješ moke oz. podmeta to je mimo:)
    če kdo želi izvedeti kako se res naredi golaž v pravem pomenu besede mi lahko piše na mail.
    lp johnny b

  • johnny b /

    se opravičujem,to je moj mail:
    johnny331@gmail.com

  • Johnny, zakaj na mail? Tu ga objavi! Vse zanima kakšen je pravi golaž.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top