Kraška rižota - Kuharski recepti - Okusno.si

Kraška rižota

Mamma mia, bi verjetno glasno vzkliknil marsikateri Italijan, ko bi poskusil tole kraško verzijo rižote narejene iz radiča, refoška in terana.

Sestavine za pripravo kraške rižote (za 2 osebi): 100 g pršuta, olivno olje, 2 stroka česna, 200 g riža arborio, 1 dcl terana, 6 dcl jušne osnove, sol, 100 g radiča, 20 g masla, peteršilj, 1 velika žlica naribanega parmezana

Kako pripravimo kraško rižoto?

  • Na olivnem olju na hitro popečemo 10dag narezanega pršuta in dva stroka česna.
  • Dodamo 2dl riža, mešamo pol minute in nato zalijemo z 1dcl rdečega vina.
  • Pustimo vreti 1 minuto nakar zalijemo riž z zajemalko juhe (če je nimamo uporabimo vodo) in posolimo.
  • Po 5 minutah kuhanja dodamo v riž na grobo narezan radič.
  • Kuhamo in zalivamo tako dolgo dokler ni riž kuhan al´dente.
  • Minuto pred koncem kuhanja dodamo narezan peteršilj.
  • Odstavimo, vmešamo košček masla (25g), potresemo s parmezanom in serviramo.

kraska rizota recept 2

kraska rizota recept

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top