Sicilija. Raziskovali smo jo že trikrat po dolgem in počez. Vedno znova nas navduši. Bogata zgodovina, tradicija in odlična kulinarična ponudba.
Palermo in znamenita tržnica Vucciria, kjer ti v bližnjih kantinah postrežejo preproste jedi iz sveže ulovljenih rib in kjer je obisk stojnic kot nekakšen obisk akvarija (seveda v statični verziji).
Siv pečen kostanj pečen v posebnih pečeh in slanega okusa, znamenite testenine kot so pasta con le sarde, pasta alla Norma in pasta alla Trapanese, odlična ponudba za vse sladokusce (casate, cannole, sladoledi), ocvrte riževe kroglice – arancini, in še bi lahko našteval.
Na Siciliji dobi znana italijanska fraza »La Dolce Vita« res pravi pomen.
Po Siciliji smo se potepali v letih 2010, 2011 in 2012.












Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.