Da ne bomo ob mesu vedno ponudili samo krompirja ali riža, lahko vsake toliko časa spečemo tudi kakšno okusno zelenjavno pito, ki je povrh vsega še enostavna za pripravo in posledično tudi hitro narejena.
Sestavine za brokoli pito: 250 g listnatega testa, 280 g brokolija, sol, 3 jajca, 0,5 dl mleka, 100 g sira mascarpone, 20 g naribanega parmezana, poper
Kako se naredi brokoli pita?
Listnato testo na pomokani površini razvaljamo v obliko kroga. Testo preložimo na okrogel pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Prepikamo ga z vilicami, da se ne bo med peko napihnilo. Testo, ki sega čez robove pekača, porežemo.
Brokoli očistimo, mu odstranimo steblo in ga natrgamo na cvetove. V osoljeni vreli vodi ga kuhamo 5 minut. Nato ga odcedimo, na grobo narežemo in razporedimo po testu.

V skledici razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo mleko, mascarpone in parmezan. Začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj dobro premešamo. S prelivom prelijemo brokoli.
Kako dolgo pečemo brokoli pito?
Pito pečemo 30–35 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.




Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.