Da ne bomo ob mesu vedno ponudili samo krompirja ali riža, lahko vsake toliko časa spečemo tudi kakšno okusno zelenjavno pito, ki je povrh vsega še enostavna za pripravo in posledično tudi hitro narejena.
Sestavine:250 g listnatega testa, 280 g brokolija, sol, 3 jajca, 0,5 dl mleka, 100 g sira mascarpone, 20 g naribanega parmezana, poper
Listnato testo na pomokani površini razvaljamo v obliko kroga. Testo preložimo na okrogel pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Prepikamo ga z vilicami, da se ne bo med peko napihnilo. Testo, ki sega čez robove pekača, porežemo.
Brokoli očistimo, mu odstranimo steblo in ga natrgamo na cvetove. V osoljeni vreli vodi ga kuhamo 5 minut. Nato ga odcedimo, na grobo narežemo in razporedimo po testu.
V skledici razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo mleko, mascarpone in parmezan. Začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj dobro premešamo. S prelivom prelijemo brokoli.
Pito pečemo 30–35 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C.