Čufti

Ne boste verjeli, ampak ko se spomnim na čufte (mesne kroglice v paradižnikovi omaki), vedno pomislim na šolsko menzo. Hrana na splošno ni bila bog ve kaj, ampak čufti so bili pa res zakon.

Sestavine za mesne kroglice ali čufte v paradižnikovi omaki: mleto meso, čebula, česen, riž, majaron, jajce, peteršilj, sol, poper, paradižnikova mezga, moka, ščepec sladkorja

čufti

Kako se naredijo čufti v paradižnikovi omaki ?

  1. V 1,5dcl osoljene vrele vode damo 1 dcl riža. Na rahlem ognju kuhamo približno 6 minut. Riž odstavimo še predno je kuhan do konca.
  2. Na olju prepražimo čebulo. Ko zarumeni dodamo 2 narezana stroka česna. Pražimo toliko da česen zadiši. Odstavimo in ohladimo.
  3. V posebni posodi zmešamo 400 g mletega mesa, 1 jajce, poper, sol in peteršilj. Zmesi dodamo riž in prepraženo čebulo s česnom. Oblikujemo kroglice.
  4. Kroglice na hitro popečemo na vročem olju.
  5. Kroglice (čufte) damo v pekač.
  6. Vse skupaj zalijemo s paradižnikovo omako, ki smo jo naredili iz paradižnikovega pireja v katerega smo dodali žličko sladkorja, pol žličke soli ter baziliko.
  7. Pečemo 30 min v pečici, ki smo jo ogreli na 220
  8. Čufte postrežemo s pire krompirjem.

Dober tek!

mesne-kroglice

mesne-kroglice-recept

cufti-paradiznikova-omaka

Zaznamki

1 komentar

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top