Čufti

Ne boste verjeli, ampak ko se spomnim na čufte, vedno pomislim na šolsko menzo. Hrana na splošno ni bila bog ve kaj, ampak čufti so bili pa res zakon.

Sestavine za mesne kroglice ali čufte: mleto meso, čebula, česen, riž, majaron, jajce, peteršilj, sol, poper, paradižnikova mezga, moka, ščepec sladkorja

čufti

  1. V 1,5dcl osoljene vrele vode damo 1 dcl riža. Na rahlem ognju kuhamo približno 6 minut. Riž odstavimo še predno je kuhan do konca.
  2. Na olju prepražimo čebulo. Ko zarumeni dodamo 2 narezana stroka česna. Pražimo toliko da česen zadiši. Odstavimo in ohladimo.
  3. V posebni posodi zmešamo 400 g mletega mesa, 1 jajce, poper, sol in peteršilj. Zmesi dodamo riž in prepraženo čebulo s česnom. Oblikujemo kroglice.
  4. Kroglice na hitro popečemo na vročem olju.
  5. Kroglice damo v pekač.
  6. Vse skupaj zalijemo s paradižnikovo omako, ki smo jo naredili iz paradižnikovega pireja v katerega smo dodali žličko sladkorja, pol žličke soli ter baziliko.
  7. Pečemo 30 min v pečici, ki smo jo ogreli na 220 °C.
  8. Posrežemo s pire krompirjem.

Dober tek!

Zaznamki

1 komentar

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top