Glaziranje je kuharska tehnika, ki se uporablja za izboljšanje okusa in videza jedi, saj le-ta pri tem dobi lepši izgled in sijaj. Naravna sladkost mladega korenja se dobro ujema s sladkostjo medu, medtem ko pistacije tej enostavni prilogi dodajo lepo hrustljavost in okus po oreščkih.
Sestavine:
450 g mladega ali baby korenja, sol, 20 g pistacije, 1 žlica masla, 2 stroka česna, 1 žlica akacijevega medu, peteršilj
Kako naredimo glazirano korenje?
Korenček v osoljeni vreli vodi kuhamo 5 minut. Nato ga precedimo in osušimo.
Pistacije olupimo in jih sesekljamo z nožem.
V ponvi segrejemo maslo. Dodamo sesekljan česen in korenček. Na nizki temperaturi korenček popečemo z vseh strani.
Dodamo žlico medu in žlico sesekljane pistacije. Vse skupaj premešamo in pražimo še kakšno minuto. Jed odstavimo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.