Kajzerice | Okusno.si

Kajzerice

kajzericePresenetite svoje najdražje. V soboto zvečer zamesite testo, v nedeljo zjutraj pa specite hrustljave kajzerice in pripravite slasten zajtrk. Če imate doma zaspance, boste videli, kako jih bo iz postelje predčasno prignal vonj po sveže pečenem kruhu, ki se bo širil iz vaše kuhinje.

Sestavine za sedem 90 g kajzeric: 350 g gladke moke, 7 g suhega kvasa, 1 žlička sladkorja, 1/2 žličke soli, 2 dl mleka, 1 jajce, 50 g masla, olivno olje za premaz

V skledo stresemo moko, kvas, sladkor in sol. Vse skupaj premešamo. Dodamo na sobno temperaturo ogreto mleko in maslo ter razžvrkljano jajce. S pomočjo mešalnika z nastavkom za gnetenje zamesimo gladko in prožno testo.

Testo naj vzhaja približno 1 uro v posodi, ki smo jo prekrili s kuhinjsko krpo, da naraste na dvojno velikost.

Testo nato na pomokani površini pregnetemo in razrežemo na 90 g kroglice, ki jih še enkrat na hitro pregnetemo, nato pa preložimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

domače kajzerice

Vsako kajzerico po vrhu križno zarežemo z ostrim nožem. Pekač prekrijemo s kuhinjsko krpo. Kajzerice naj vzhajajo približno 45 minut oziroma tako dolgo, da narastejo na dvojno velikost. Nato jih s pomočjo kuhinjskega čopiča narahlo premažemo z olivnim oljem.

Kajzerice pečemo 20 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 200 °C. Vmes jih lahko popršimo z vodo, da bodo imele bolj hrustljavo skorjico.

recept kajzerice

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top