Če ste še takšen antitalent za kuhanje in morate pripraviti pecivo, potem vam težko postrežem z bolj enostavno varianto. V primeru, da bodo pecivo jedli tudi otroci, se držite spodaj opisanega recepta, če pa ga boste postregli samo odraslim osebam, pa dodajte v preliv šilce ruma.
Sestavine za testo:
300 g ostre moke, 150 g sladkorja, pecilni prašek, vanili sladkor, 2 jajci, 50 g masla, 1,5 dcl mleka
Sestavine za preliv:
100 g jedilne čokolade, kokosova moka, 2 veliki žlici sladkorja v prahu, 100 g masla, 1 dcl mleka
Priprava testa za kokosove kocke
V posodi z mešalnikom zmešamo jajci, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo maslo in mešamo še kakšno minuto, da se maslo lepo raztopi v maso.
Narahlo vmešamo moko, v katero smo pred tem dodali pecilni prašek.
Dolijemo mleko in mešamo še kakšno minuto.
Testo vlijemo na pekač, ki ga predhodno namažemo z maslom (namesto masla lahko uporabimo peki papir).
Pečemo 30 minut pri temperaturi 180 °C.
Ko se testo ohladi, ga narežemo na kocke.
Priprava preliva za kokosove kocke
V posodi na rahlem ognju počasi raztopimo jedilno čokolado, sladkor v prahu, mleko in maslo.
Narezane kocke pomočimo najprej v preliv, nato pa jih povaljamo v kokosovi moki.
Kokosove kocke – dodatne informacije
Kokosove čokoladne kocke so okusna poslastica, ki jo je enostavno pripraviti in bo zagotovo zadovoljila vsakega sladkosneda. Ne glede na to, ali iščete hiter, zdrav prigrizek ali dekadentno sladico, bodo kokosove kocke zagotovo prava izbira.
Za pripravo kokosovih čokoladnih kock potrebujete kokosovo moko, temno čokolado in nekaj drugih sestavin. Zmed za biskvit iz katerega so narejene kokosove kocke se enakomerno porazdeli po pekaču. Ko je biskvit pečen, se ratreže na kocke, pomoči v stopljeni čokoladi in povalja po kokosovi moki. Velikost kock je v celoti odvisna od vas, odvisno od tega, kako velike ali majhne kokosove kocke želite. Kokosove kocke postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se biskvit ohladi, čokolada pa strdi.
Kokosove čokoladne kocke si lahko privoščite s kozarcem mleka ali skodelico kave. Kokosove kocke so enostavne za pripravo, poleg tega pa tudi odlična izbira za enostavno, okusno in nekoliko eksotično sladico.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.