Pečen speštan krompir - Kuharski recepti - Okusno.si

Pečen speštan krompir

Ko se naveličamo klasičnih načinov priprave krompirja, kot so pire krompir, pražen krompir, pečen krompir, je čas, da naredimo malce drugačno različico.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1,5 kg krompirja
  • olivno olje
  • sol
  • svež rožmarin
  • 40 g masla

Umit in neolupljen krompir previdno predevamo v večji lonec, v katerem smo zavreli vodo. Krompir kuhamo približno 25 minut (čas kuhanja je odvisen od velikosti in vrste krompirja), tako da je na 3/4 skuhan. Odlijemo vodo in počakamo, da se krompir nekoliko ohladi, nato ga olupimo.

V naoljen pekač predevamo olupljen krompir in ga na grobo pretlačimo. Krompir posolimo, potresemo s svežim rožmarinom, pokapamo z olivnim oljem in potresemo z nekaj koščki masla.

Krompir pečemo do zlatorjave barve približno 30 minut v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C.

Pečen stlačen krompir se prileže k pečenemu mesu, lahko pa ga ponudimo tudi kot samostojno jed ob skledi dobre domače solate.

pečen krompir

pečen krompir

krompir

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top