Rižota s šparglji, pršutom in tramincem

Sestavine: olivno olje, pršut, česen, riž, sveži šparglji, traminec (lahko tudi drugo belo vino), sol, poper, parmezan

rižota šparglji pršut

Priprava za 2 osebi:

  • Na olivnem olju na hitro popečemo 10dag narezanega pršuta, na večje kose narezane šparglje in dva stroka česna.
  • Dodamo 2 dcl riža, mešamo pol minute in nato zalijemo z 1dcl belega vina.
  • Pustimo vreti 1 minuto nakar zalijemo riž z zajemalko juhe (če je nimamo uporabimo vodo) in posolimo.
  • Ko riž vpije vso tekočino, ponovno zalijemo z zajemalko juhe
  • Kuhamo in zalivamo tako dolgo dokler ni riž kuhan al´dente.
  • Odstavimo, vmešamo košček masla (25g),  popopramo, potresemo s parmezanom in serviramo.

Dober tek!

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top