Pečen speštan krompir | Kuharski recepti - Okusno.si

Pečen speštan krompir

Ko se naveličamo klasičnih načinov priprave krompirja, kot so pire krompir, pražen krompir, pečen krompir, je čas, da naredimo malce drugačno različico.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1,5 kg krompirja
  • olivno olje
  • sol
  • svež rožmarin
  • 40 g masla

Umit in neolupljen krompir previdno predevamo v večji lonec, v katerem smo zavreli vodo. Krompir kuhamo približno 25 minut (čas kuhanja je odvisen od velikosti in vrste krompirja), tako da je na 3/4 skuhan. Odlijemo vodo in počakamo, da se krompir nekoliko ohladi, nato ga olupimo.

V naoljen pekač predevamo olupljen krompir in ga na grobo pretlačimo. Krompir posolimo, potresemo s svežim rožmarinom, pokapamo z olivnim oljem in potresemo z nekaj koščki masla.

Krompir pečemo do zlatorjave barve približno 30 minut v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C.

Pečen stlačen krompir se prileže k pečenemu mesu, lahko pa ga ponudimo tudi kot samostojno jed ob skledi dobre domače solate.

pečen krompir

pečen krompir

krompir

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top