Pečen speštan krompir

Ko se naveličamo klasičnih načinov priprave krompirja, kot so pire krompir, pražen krompir, pečen krompir, je čas, da naredimo malce drugačno različico.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1,5 kg krompirja
  • olivno olje
  • sol
  • svež rožmarin
  • 40 g masla

Umit in neolupljen krompir previdno predevamo v večji lonec, v katerem smo zavreli vodo. Krompir kuhamo približno 25 minut (čas kuhanja je odvisen od velikosti in vrste krompirja), tako da je na 3/4 skuhan. Odlijemo vodo in počakamo, da se krompir nekoliko ohladi, nato ga olupimo.

V naoljen pekač predevamo olupljen krompir in ga na grobo pretlačimo. Krompir posolimo, potresemo s svežim rožmarinom, pokapamo z olivnim oljem in potresemo z nekaj koščki masla.

Krompir pečemo do zlatorjave barve približno 30 minut v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C.

Pečen stlačen krompir se prileže k pečenemu mesu, lahko pa ga ponudimo tudi kot samostojno jed ob skledi dobre domače solate.

pečen krompir

pečen krompir

krompir

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top