V polento sem se zaljubil na smučanju v Dolomitih, saj jo znajo Tirolci res odlično pripraviti. Da pa jo lahko naredimo kdaj tudi kako drugače kot tako da jo samo kuhamo, pa sem spoznal pri tašči Alenki.
Sestavine za 2 osebi: 200 g polente, 100 g pršuta, 100 g mozzarelle, 1 žlica masla, sol
Postopek priprave
Polento skuhamo v osoljeni vreli vodi po navodilih z embalaže.
Pršut in mozzarello narežemo na približno 1cm velike koščke, ki jih skupaj z maslom vmešamo v polento.
Vse skupaj damo v namaščen pekač in pri 240 °C gratiniramo tako dolgo, da se naredi zlato rumena skorja.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.