Jajčni sendvič

Obožujete sendviče in jajca? Potem si naredite sendvič z jajcem. Preprosto. Le jajčno omleto morate »zapakirati« malce drugače kot običajno. In ja, sveža žemljica je nujen pogoj za uspešno izveden recept. Preberite si recept za sendvič z jajčno omleto.

Sestavine:
žemlja, jajce, voda, parmezan, sol, poper

jajca sendvič

Sestavine za 2 osebi:
2 žemlji, 2 jajci, 0,5dcl vode, žlica parmezana, sol, poper

  1. 2 jajci razžvrkljamo skupaj z 0,5 dcl vode.
  2. Vmešamo žlico naribanega parmezana.
  3. Solimo in popramo po okusu.
  4. V razgreto in namaščeno ponev vljijemo jajčno zmes.
  5. Pokrijemo s pokrovko in zmanjšamo temperaturo.
  6. Ko se začne jajčna mešanica na vrhu sterjevati, jo prepognemo na polovico. Omleto nato popečemo na vsaki strani.
  7. Žemljo prerežemo na polovico in jo samo na notranjih straneh popečemo v pekaču ali na namiznem žaru.
  8. Omleto odrežemo na polovico in nato vsako polovico vstavimo v žemljice.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top