Obožujete sendviče in jajca? Potem si naredite sendvič z jajcem. Preprosto. Le jajčno omleto morate »zapakirati« malce drugače kot običajno. In ja, sveža žemljica je nujen pogoj za uspešno izveden recept. Preberite si recept za sendvič z jajčno omleto.
Sestavine:
žemlja, jajce, voda, parmezan, sol, poper
Sestavine za 2 osebi:
2 žemlji, 2 jajci, 0,5dcl vode, žlica parmezana, sol, poper
- 2 jajci razžvrkljamo skupaj z 0,5 dcl vode.
- Vmešamo žlico naribanega parmezana.
- Solimo in popramo po okusu.
- V razgreto in namaščeno ponev vljijemo jajčno zmes.
- Pokrijemo s pokrovko in zmanjšamo temperaturo.
- Ko se začne jajčna mešanica na vrhu sterjevati, jo prepognemo na polovico. Omleto nato popečemo na vsaki strani.
- Žemljo prerežemo na polovico in jo samo na notranjih straneh popečemo v pekaču ali na namiznem žaru.
- Omleto odrežemo na polovico in nato vsako polovico vstavimo v žemljice.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.