Telečji zrezki s špinačnim nadevom

Telečji zrezki s špinačnim nadevom

Sestavine:
telečji zrezki, špinača, pršut, parmezan, jajce, sol poper, česen

telečji zrezki špinača

  • Telečje zrezke dobro potolčemo. Na obeh straneh jih posolimo in popramo.
  • Polovico zrezka obložimo s špinačnim nadevom in rezino pršuta. Zrezek prepognemo. Konce zapremo z zobotrebci.
  • Zrezke na hitro popečemo v ponvi na vročem olju. Pokrijemo posodo in na šibkem ognju dušimo še 10 minut.
  • Špinačni nadev pripravimo po naslednjem postopku:
    Špinačo operemo in jo skuhamo v osoljeni vreli vodi. Ko je špinača po kakšnih 5 minutah kuhana, jo dobro odcedimo in na grobo narežemo. Odlijemo tekočino, ki je nastala pri rezanju. Narezano špinačo ohladimo in jo damo v plastično posodo. Vmešamo 2 jajci, dve žlici parmezana in žlico drobtin. Posolimo in popramo po okusu.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top