Telečji zrezki s špinačnim nadevom

Da ne bi zrezkov vedno polnili s šunko in sirom sem si zamislil nadev s špinačo in pršutom. Pri tem receptu pazite predvsem na to, da boste špinačo dobro odcedili in da boste s pomočjo drobtin pripravili dovolj gosto špinačno zmes.

Sestavine za 2 osebi: 500 g telečjih zrezkov, sol, poper, 4 rezine pršuta, 300 g špinače, 2 jajci, 2 žlici parmezana, 2 žlici krušnih drobtin

Postopek priprave
Telečje zrezke dobro potolčemo. Na obeh straneh jih solimo in popramo.

Polovico zrezka obložimo z dvema rezinama pršuta, na kateri enakomerno razporedimo špinačni nadev (navodila spodaj).

Zrezek prepognemo. Odprte konce zapremo z zobotrebci. V ponvi na vročem olju na hitro popečemo meso.

Meso predevamo v naoljen pekač in pečemo 15-20 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 200°C.

Špinačni nadev
Špinačo operemo in skuhamo v osoljeni vreli vodi. Ko je špinača po nekaj minutah kuhana, jo dobro odcedimo in grobo narežemo. Odlijemo tekočino, ki je nastala pri rezanju.

Narezano špinačo ohladimo in preložimo v skledo. V špinačo vmešamo razžvrkljani jajci, parmezan in krušne drobtine. Posolimo in popramo po okusu.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top