Da ne bi zrezkov vedno polnili s šunko in sirom sem si zamislil nadev s špinačo in pršutom. Pri tem receptu pazite predvsem na to, da boste špinačo dobro odcedili in da boste s pomočjo drobtin pripravili dovolj gosto špinačno zmes.
Sestavine za 2 osebi: 500 g telečjih zrezkov, sol, poper, 4 rezine pršuta, 300 g špinače, 2 jajci, 2 žlici parmezana, 2 žlici krušnih drobtin
Postopek priprave
Telečje zrezke dobro potolčemo. Na obeh straneh jih solimo in popramo.
Polovico zrezka obložimo z dvema rezinama pršuta, na kateri enakomerno razporedimo špinačni nadev (navodila spodaj).
Zrezek prepognemo. Odprte konce zapremo z zobotrebci. V ponvi na vročem olju na hitro popečemo meso.
Meso predevamo v naoljen pekač in pečemo 15-20 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 200°C.
Špinačni nadev
Špinačo operemo in skuhamo v osoljeni vreli vodi. Ko je špinača po nekaj minutah kuhana, jo dobro odcedimo in grobo narežemo. Odlijemo tekočino, ki je nastala pri rezanju.
Narezano špinačo ohladimo in preložimo v skledo. V špinačo vmešamo razžvrkljani jajci, parmezan in krušne drobtine. Posolimo in popramo po okusu.