Sirov zavitek

Res je, da lahko naredite sirov zavitek veliko hitreje, če v trgovini kupite že pripravljeno vlečeno testo. Res pa je tudi, da takšen zavitek niti približno ne bo tako dober, kot če se boste potrudili in testo naredili sami. Odločitev je vaša.

Sestavine za testo:
400g namenska moke za vlečeno testo, 2 žlici olja, 1.5 dcl vode, ščepec soli

Sestavine za nadev:
500 g sveže nepasirane skute, 3 jajca (posebej zmešamo rumenjake in beljake), 1,5dcl kisle smetane, 4 žlice sladkorja, 1 vrečka (5g) vanili sladkorja, maslo

sirov zavitek


Kako naredimo vlečeno testo?

  1. V posodo presejemo moko. Počasi dolivamo mešanico vode, olja in soli ter mešamo. Ko dobimo povezano maso testa, ga gnetemo tako dolgo, da postane gladko in prožno. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo počivati vsaj 30 minut.
  2. Testo nato razvaljamo na pomakanem prtu do približno 0,5 cm debeline. Nato ga s spodnje strani začnemo raztegovati z rokami. Ta postopek izvajamo tako dolgo, da se površina testa najmanj podvoji in da postane debelina testa skoraj prozorna.

Nadev in priprava zavitka

  1. V posodi zmešamo rumenjake, sladkor in vanilij sladkor.
  2. V drugi posodi zmešamo sneg in ščepec soli. Dobiti moramo trd sneg.
  3. Rumenjake zmešamo s skuto in kislo smetano.
  4. Dodamo sneg in ga s kuhalnico narahlo vmešamo.
  5. Po testu s čopičem razmažemo 40 g stopljenega masla.
  6. Polovico površine premažemo z nadevom.
  7. Testo začnemo zavijati na tisti strani kjer je nadev.
  8. Zavitek damo v namaščen pekač (uporabimo lahko tudi peki papir).
  9. Pečemo pri 180°.
  10. Po 20 minutah damo zavitek iz pečice in ga premažemo z raztopljenim maslom.
  11. Pečemo še približno 15-20 minut.
  12. Še topel zavitek potresemo s sladkorjem v prahu in ga prekrijemo z vlažno krpo.

štrudl

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top