Sirov zavitek

Sirov zavitek

Sestavine za testo:
400g namenska moke za vlečeno testo, 2 žlici olja, 1.5 dcl vode, ščepec soli

Sestavine za nadev:
500 g sveže nepasirane skute, 3 jajca (posebej zmešamo rumenjake in beljake), 1,5dcl kisle smetane, 4 žlice sladkorja, 1 vrečka (5g) vanili sladkorja, maslo

sirov zavitek


Testo

  1. V posodo presejemo moko. Počasi dolivamo mešanico vode, olja in soli ter mešamo. Ko dobimo povezano maso testa, ga gnetemo tako dolgo, da postane gladko in prožno. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo počivati vsaj 30 minut.
  2. Testo nato razvaljamo na pomakanem prtu do približno 0,5 cm debeline. Nato ga s spodnje strani začnemo raztegovati z rokami. Ta postopek izvajamo tako dolgo, da se površina testa najmanj podvoji in da postane debelina testa skoraj prozorna.

Nadev in priprava zavitka

  1. V posodi zmešamo rumenjake, sladkor in vanilij sladkor.
  2. V drugi posodi zmešamo sneg in ščepec soli. Dobti moramo trd sneg.
  3. Rumenjake zmešamo s skuto in kislo smetano.
  4. Dodamo sneg in ga s kuhalnico narahlo vmešamo.
  5. Po testu s čopičem razmažemo 40 g stopljenega masla.
  6. Polovico površine premažemo z nadevom.
  7. Testo začnemo zavijati na tisti strani kjer je nadev.
  8. Zavitek damo v namaščen pekač (uporabimo lahko tudi peki papir).
  9. Pečemo pri 180°.
  10. Po 20 minutah damo zavitek iz pečice in ga premažemo z raztopljenim maslom.
  11. Pečemo še približno 15-20 minut.
  12. Še topel zavitek potresemo s sladkorjem v prahu in ga prekrijemo z vlažno krpo.

štrudl

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top