Špinačna rižota | Okusno.si

Špinačna rižota

Sestavine za špinačno rižoto:
olivno olje, riž, čebula, česen, telečje meso, špinača, sol, poper, parmezan, maslo

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo in na tanke kose narezano telečje meso.
  2. Ko na hitro popečemo meso z vseh strani, dodamo na grobo sesekljano špinačo in dva sesekljana stroka česna. Posolimo.
  3. Pražimo še kakšni 2 minuti, da špinača uplahne, nato dodamo riž in zalijemo s prvo zajemalko vroče jušne osnove.
  4. Ko riž vpije vso tekočino, dodamo novo zajemalko jušne osnove.
  5. Postopek ponavljamo tako dolgo dokler ni riž kuhan.
  6. Posodo z rižoto odstavimo z ognja, vmešamo 2 žlici masla in 2 veliki žlici naribanega parmezana ter popopramo.
  7. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Zaznamki

Ste že naročili našo novo kuharsko knjigo Okusno³?

Ob nakupu knjige vam podarimo brezplačno poštnino!
100+ receptov, 280 strani, 580+ fotografij, trda vezava

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top