Špinačna rižota

Špinačna rižota

Sestavine:
olivno olje, riž, čebula, česen, telečje meso, špinača, sol, poper, parmezan, maslo

špinačna rižota

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo in na tanke kose narezano telečje meso.
  2. Ko na hitro popečemo meso z vseh strani, dodamo na grobo sesekljano špinačo in dva sesekljana stroka česna. Posolimo.
  3. Pražimo še kakšni 2 minuti, da špinača uplahne, nato dodamo riž in zalijemo s prvo zajemalko vroče jušne osnove.
  4. Ko riž vpije vso tekočino, dodamo novo zajemalko jušne osnove.
  5. Postopek ponavljamo tako dolgo dokler ni riž kuhan.
  6. Posodo z rižoto odstavimo z ognja, vmešamo 2 žlici masla in 2 veliki žlici naribanega parmezana ter popopramo.
  7. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top