Pri kuhanju ni ravno dobro, da prismodite ali zažgete hrano. No pri pečenih paprikah pa lahko naredite
izjemo, saj se bo paprika lažje lupila, ko bo njena kožica dobila črno barvo. Pozor, samo kožica!
Sestavine: rdeča paprika za pečenje, peteršilj, česen, sol, olivno olje, balzamični kis
Kako pripravimo pečeno papriko?
- Paprike operemo in jih razpolovimo. Odstranimo seme in pokrovčke.
- Paprike naoljimo in jih položimo v pekač (tako, da je prerezana stran spodaj), ki smo ga predhodno ogreli na 220°C.Pečemo približno 20 minut oziroma tako dolgo, da se paprike zmehčajo, njihova koža pa malenkostno počrni. Seveda pazimo, da se paprike ne zažgejo 🙂
- Ko so pečene, jih olupimo in narežemo na približno 0,5 cm tanke rezine.
- Preložimo jih v skledo skupaj s sokom, ki je nastal med rezanjem.
- Začinimo s soljo, sesekljanim česnom, peteršiljem in balzamičnim kisom.
- Vse skupaj dobro premešamo.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.