Testenine z bučo

Buče so na naših jedilnikih vse prevečkrat prezrta zelenjava. In ker mi še žena velikokrat očita, da uporabljam pri kuhanju prevečkrat meso, sem pripravil recept, ki bo dal bučam nekaj dodatnih razsežnosti.

Sestavine: muškatna buča, česen, čebula, skuta, sol, poper, sladka smetana
muškatna buča

  • Bučo narežemo na večje kose (krhlje), odstranimo semena in olupimo.
  • Krhlje narežemo na približno 2 cm velike koščke in jih nato preložimo v pekač. Posolimo, pokapamo z olivnim oljem in damo peči za 15-20 minut v pečico, ki smo jo ogreli na 220°.
  • Čebulo in česen olupimo in sesekljamo.
  • Na olivnem olju pražimo čebulo tako dolgo da postekleni.
  • Dodamo strt česen. Počakamo da zadiši.
  • Nato dodamo kose popečene buče, ki jih med mešanjem s pomočjo vilice na grobo spasiramo.
  • Dodamo 1dcl sladke smetane in pustimo, da zavre.
  • Po potrebi še dodatno začinimo s soljo.
  • Posodo z omako odstavimo in primešamo skuto. Omako prelijemo čez testenine in ponudimo.
  • Ljubitelji pikantne hrane si lahko omako potresejo s posušenim čilijem.

Recept za pripravo opisanih testenin je objavljen v knjigi Okusno.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top