Bučna juha

V jesenskem času se vsekakor odpravite na tržnico in kupite muškatno bučo. Presenetite nedeljske goste in jim namesto goveje juhe ponudite to jesensko specialiteto.

Sestavine za bučno juho: muškatna buča, por, krompir, čebula, česen, jušna osnova, olivno lje, sol, poper, kisla smetana, lovorjev list, muškatni orešček, kruh, bučno olje (opcijsko)

bučna juha


Navodila za pripravo:

  • Bučo narežemo na večje kose (krhlje) odstranimo semena in olupimo.
  • Krhlje na grobo narežemo.
  • Korenje in krompir olupimo ter narežemo na kose.
  • Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Por na grobo narežemo.
  • Na olivnem olju pražimo čebulo tako dolgo da postekleni.
  • Dodamo strt česen. Počakamo da zadiši.
  • Nato dodamo narezano bučo, korenje, krompir in por ter premešamo.
  • Pražimo 2 minuti.
  • Začinimo s soljo, poprom in lovorjevim listom.
  • Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno 15-20 min.
  • Ko je juha skuhana jo spasiramo s paličnim mešalnikom.
  • V ponvi na olivnem olju opečemo na kocke narezan kruh.
  • Juho prelijemo v ognjevarne posode. Potresemo s popečenimi kockami in parmezanom ter damo v pečico za 10 minut.
  • Predno postrežemo juho jo lahko pokapamo z bučnim oljem ter dodamo še žličko kisle smetane.

juha buča

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top