Ko imate na obisku večjo družbo, pride špinačna pita še kako prav. Je se lahko samostojno ali pa kot priloga mesnim jedem.
Sestavine za špinačno pito: 300g vlečenega testa, 400g špinače, 500g skute, 100g sira, 5 jajc, parmezan, 1,5 dcl mleka, sol, poper, grobo mleti česen v prahu
- Špinačo kuhamo v osoljenem kropu 5 minut.
- Špinačo odcedimo in na drobno narežemo.
- Špinačo damo v posodo in jo zmešamo z jajcem in 2 žlicama parmezana. Posolimo in popramo.
- V drugi posodi zmešamo skuto, 2 jajci, na kocke narezan sir in 0,5dcl mleka. Začinimo s soljo in česnom.
- V pomaščen pekač položimo 3 plasti vlečenega testa, ki smo ga odrezali tako, da ustreza površini pekača.
- Po testu enakomerno porazdelimo zmes, ki smo jo pripravili iz skute.
- Pokrijemo z 2 plastema testa.
- Sedaj po testu enakomerno porazdelimo špinačno zmes.
- Pokrijemo 3 plasti testa.
- Vse skupaj prelijemo z mešanico, ki smo jo pripravili iz 2 jajc in 1 dcl mleka.
- Pečemo 45 minut pri 200st.