Špinačna pita

Ko imate na obisku večjo družbo, pride špinačna pita še kako prav. Je se lahko samostojno ali pa kot priloga mesnim jedem.

Sestavine za špinačno pito: 300g vlečenega testa, 400g špinače, 500g skute, 100g sira, 5 jajc, parmezan, 1,5 dcl mleka, sol, poper, grobo mleti česen v prahu
špinačna pita

  1. Špinačo kuhamo v osoljenem kropu 5 minut.
  2. Špinačo odcedimo in na drobno narežemo.
  3. Špinačo damo v posodo in jo zmešamo z jajcem in 2 žlicama parmezana. Posolimo in popramo.
  4. V drugi posodi zmešamo skuto, 2 jajci, na kocke narezan sir in 0,5dcl mleka.Začinimo s soljo in česnom.
  5. V pomaščen pekač položimo 3 plasti vlečenega testa, ki smo ga odrezali tako, da ustreza površini pekača.
  6. Po testu enakomerno porazdelimo zmes, ki smo jo pripravili iz skute.
  7. Pokrijemo z 2 plastema testa.
  8. Sedaj po testu enakomerno porazdelimo špinačno zmes.
  9. Pokrijemo 3 plasti testa.
  10. Vse skupaj prelijemo z mešanico, ki smo jo pripravili iz 2 jajc in 1 dcl mleka.
  11. Pečemo 45 minut pri 200st.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top