Prvinsko, enostavno in tako okusno. Prav nič ne bo narobe, če boste pri pripravi tega recepta uporabili malce večje količine češnjevca in olivnega olja. Vse skupaj bo še bolj slastno.
Sestavine za špagete s češnjevcem in mozzarello:
češnjevec, česen, rožmarin, bazilika, sol, poper, rjavi sladkor, olivno olje, mozzarella
- Paradižniku (češnjevec) odstranimo oz. izdolbemo del, ki se je držal peclja. Izdatno ga pokapamo z olivnim oljem in solimo.
- Dodamo rožmarin, baziliko in žličko sladkorja ter vse skupaj v pekaču dobro premešamo.
- Pekač damo za 30 minut v pečico, ki smo jo ogreli na 200. st.
- Paradižnik vzmamemo iz pečice ter ga z vilico na grobo premešamo, tako da spusti še nekaj soka. Lupino, ki je odstopila odstranimo.
- V osoljeni vreli vodi skuhamo špagete “na zob”.
- Špagete zmešamo z omako, izdatno začinimo z olivnim oljem.
- Špagete serviramo na krožnike. Čezenj položimo nastgano mozarelo.