Sladoled “čokonana”

sladoled cokonana

Pripravimo osnovo za vanilijev sladoled.

Sestavine za vanilijev sladoled: 5 dl mleka, 1 vanilijev strok, 4 rumenjaki, 100 g sladkorja, 1,5 dl sladke smetane

Sestavine za sladoled čokonana: 2 banani, 50 g jedilne čokolada

Nato vmešamo v jajčno kremo 2 banani, ki smo ju pretlačili z vilicami. Nad parno kopeljo raztopimo čokolado. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Jajčno kremo prelijemo v avtomat za pripravo sladoleda in začnemo delati sladoled. Med hlajenjem in mešanjem kreme počasi prilivamo raztopljeno čokolado.

Ko dobi sladoled primerno gostoto, ga predevamo v nizko plastično posodo, ki jo zapremo s pokrovom. Sladoled damo še za kakšno uro ali dve v zamrzovalno skrinjo. Vmes ga vsakih 30 minut premešamo.

Če nimamo aparata za sladoled, damo posodo z jajčno kremo v zamrzovalnik. Če ne želimo, da postane trda kot kamen, jo moramo približno vsakih 10 minut vzeti iz zamrzovalnika in na hitro premešati (da razbijemo kristale in vmešamo nekaj zraka v kremo). Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo mehke in seveda dovolj ohlajene sladoledne strukture.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top