Sladoled "čokonana" - Kuharski recepti - Okusno.si

Sladoled “čokonana”

sladoled cokonana

Pripravimo osnovo za vanilijev sladoled.

Sestavine za vanilijev sladoled: 5 dl mleka, 1 vanilijev strok, 4 rumenjaki, 100 g sladkorja, 1,5 dl sladke smetane

Sestavine za sladoled čokonana: 2 banani, 50 g jedilne čokolada

Nato vmešamo v jajčno kremo 2 banani, ki smo ju pretlačili z vilicami. Nad parno kopeljo raztopimo čokolado. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Jajčno kremo prelijemo v avtomat za pripravo sladoleda in začnemo delati sladoled. Med hlajenjem in mešanjem kreme počasi prilivamo raztopljeno čokolado.

Ko dobi sladoled primerno gostoto, ga predevamo v nizko plastično posodo, ki jo zapremo s pokrovom. Sladoled damo še za kakšno uro ali dve v zamrzovalno skrinjo. Vmes ga vsakih 30 minut premešamo.

Če nimamo aparata za sladoled, damo posodo z jajčno kremo v zamrzovalnik. Če ne želimo, da postane trda kot kamen, jo moramo približno vsakih 10 minut vzeti iz zamrzovalnika in na hitro premešati (da razbijemo kristale in vmešamo nekaj zraka v kremo). Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo mehke in seveda dovolj ohlajene sladoledne strukture.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top
Okusno3 - Akcija -25%