Pizza s pršutom

Priprava pice doma ponuja ogromno možnosti za improvizacijo. Testo premažite s paradižnikovo omako in ga obložite s sestavinami, ki jih imate v hladilniku. Pica je odlična izbira za domačo zabavo, saj boste lahko, če jo boste spekli v velikem pekaču, nahranili veliko lačnih ust.

Sestavine: feta sir, origano, pelati, pršut

pizza pršut


Sestavine za testo:
200g ostre moke, 200g gladke moke, žlička soli, žlička sladkorja, 1,5dcl mlačne vode, 5g suhega kvasa, 0,5 dcl olivnega olja

Priprava testa

  • V posodi zmešamo ostro in gladko moko.
  • Primešamo malo zvrhano žličko soli in zmešamo.
  • Dodamo vrečko suhega kvasa in ščepec sladkorja ter ponovno premešamo.
  • Dolijemo 0.5 dcl olivnega olja ter 1.5-2 dcl mlačne vode.
  • Vse skupaj dobro premešamo in zamesimo v gladko testo (testo mesimo vsaj 5 minut).
  • Hlebček testa premažemo z olivnim oljem in ga preložimo v posodo kjer bo vzhajal (volumen posode naj bo vsaj 2x večji od hlebčka testa). Posodo prekrijemo s krpo.
  • Ko testo naraste na 2x velikost (približno po 1 uri vzhajanja), ga položimo na pomokano površino in še enkrat dobro pregnetemo. Iz testa moramo iztisniti ves zrak, ki je nastal med vzhajanjem.
  • Testo razvaljamo in položimo v pomaščen pekač.
  • Obložimo ga z izbranimi sestavinami.
  • Pečemo približno 10-15 minut v pečici, ki smo jo ogreli na 240°.

Zaznamki

1 komentar

  • Recepti su interesantni, fotografije i dizajn sajta mi se posebno svidja.
    Pizza je jedno od mojih omiljenih jela.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top