Če bi radi nekaj konkretnega pojedli in nimate ravno veliko časa za pripravo jedi, pečenih jajc ali kuhanih hrenovk pa ste se že tudi naveličali, potem bo tale jed pravšnja za takšno priložnost. Če boste dobro zavihali rokave, boste imeli v pol ure kosilo na mizi.
Sestavine za 2 osebi: 400 g puranjega fileja, sol, poper, olivno olje, 1 dcl belega vina, 250 g brstičnega ohrovta, šetraj, 2dcl jušne osnove ali vode, pest krušnih drobtin
Postopek priprave
Meso položimo na desko, pokrijemo s folijo za živila in potolčemo. Razrežemo ga na približno 1 cm široke in 3 cm dolge trakove. Začinimo s soljo in poprom.
Meso na olivnem olju na hitro popečemo. Ko dobi zlato-rjavo barvo, prilijemo vino. Počakamo da povre tretjina vina, nakar dodamo v posodo očiščen brstični ohrovt.
Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo ali vodo in začinimo s šetrajem.
Pokrijemo posodo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 15 minut.
Tik pred koncem kuhanja zgostimo omako s krušnimi drobtinami.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.