Kuskus s svinjsko ribico v poletni zelenjavi

Kuskus je zelo hvaležna jed, saj ga lahko pripravimo zelo hitro in na različne načine (kot prilogo ali pa kot samostojno jed.). To severnoafriško jed največkrat pripravim pozno popoldan, ko pridem iz službe in je potrebno nekaj na hitro skuhati.

Sestavine za 2 osebi:

  • olivno olje
  • 300 g kuskusa
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 paradižnika
  • 2 papriki
  • olivno olje
  • 350 g svinjske ribice
  • mediteranska zelišča
  • sol
  • poper
  • 1 dcl jušne osnove ali vode

Postopek priprave
Zavremo 6 dcl osoljene vode. Odstavimo in v vročo vodo dodamo kuskus ter žlico olivnega olja. Dobro premešamo in počakamo, da kuskus vpije vso tekočino.

Sesekljamo čebulo in česen. Paradižnik in papriko narežemo na srednje velike kose.

Na olivnem olju popečemo medaljončke, ki smo jih začinili s soljo in poprom. Ko so medaljončki pečeni jih zavijemo v alu folijo in damo za nekaj minut počivati na krožnik.

Med tem časom v isti ponvi kjer smo pekli medaljončke, prepražimo drobno nasekljano čebulo. Po potrebi lahko dolijemo še nekaj olja. Pražimo tako dolgo, da čebula postekleni.

Dodamo nasekljan česen. Ko česen zadiši, dodamo narezano zelenjavo. Solimo, začinimo z mešanico mediteranskih zelišč, zalijemo z jušno osnovo ali vodo, dodamo medaljončke, ki so med tem počivali, premešamo in pokrijemo posodo. Zmanjšamo temperaturo in počasi dušimo še 10 minut.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top