Kako do odličnega solatno-mesnega obroka v 15 minutah? Preprosto, upoštevajte spodnji recept.
Sestavine za 4 osebe: 4 puranji zrezki, sol, poper, mešanica mediteranskih začimb, olivno olje, balzamični kis, 150 g rukole, 1 por, 250 g šampinjonov, 1 strok česna
Puranje zrezke potolčemo na deski in jih narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom ter z mešanico mediteranskih začimb.
V ponvi jih na vročem olju popečemo. Tik preden končamo s pečenjem jih popršimo z balzamičnim kisom.
Por očistimo in po dolžini razpolovimo. Vsako polovico razrežemo na približno 1 cm široke lističe, ki jih v ponvi na vročem olju na hitro popečemo.
Šampinjone narežemo na lističe. Na vročem olju jih skupaj s celim strokom česna popečemo do zlato rumene barve.
Na krožnik enakomerno porazdelimo šop rukole. Na rukolo damo popečene šampinjone in por. Solimo in zabelimo z olivnim oljem.
Na zelenjavno-solatno »gnezdo« položimo pečene puranje trakove in ponudimo.

Kuharska knjiga Okusno³ je trenutno v akciji in je odlična izbira za vse ljubitelje domače in slovenske kuhinje.
👉 Razveseli sebe ali najbližje s kuharsko knjigo Okusno³ po akcijski ceni.

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.


