Krompirjeva zloženka s porom

Sestavine:
krompir, por, olivno olje, poper, sol, rdeči in zeleni feferoni (nujno odstranimo semena), jajce, mleko, peteršilj, sladka smetana, parmezan

krompirjeva zloženka

  • Krompir olupimo in nareženo na tanke rezine.
  • Por razpolovimo in narežemo na kolobarje ter ga popečemo na olivnem olju. Solimo po okusu.
  • V model za torte položimo na naoljeno površino prvo plast krompirja.
  • Na krompir razvrstimo popečen por in na drobno narezane feferone, ki jim nujno odstranimo semenje.
  • Postopek še enkrat ponovimo. Zaključimo s plastjo krompirja.
  • Tortni model pokrijemo z alu folijo in pečemo pri 220 stopinjah  40 minut.
  • Odstranimo folijo. Zložensko prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo tako, da ražvrkljamo sladko smetano, parmezan in jajce.
  • Pečemo še 20 minut, da se zgornja plast krompirja lepo zapeče.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top