Sestavine:
krompir, por, olivno olje, poper, sol, rdeči in zeleni feferoni (nujno odstranimo semena), jajce, mleko, peteršilj, sladka smetana, parmezan
- Krompir olupimo in nareženo na tanke rezine.
- Por razpolovimo in narežemo na kolobarje ter ga popečemo na olivnem olju. Solimo po okusu.
- V model za torte položimo na naoljeno površino prvo plast krompirja.
- Na krompir razvrstimo popečen por in na drobno narezane feferone, ki jim nujno odstranimo semenje.
- Postopek še enkrat ponovimo. Zaključimo s plastjo krompirja.
- Tortni model pokrijemo z alu folijo in pečemo pri 220 stopinjah 40 minut.
- Odstranimo folijo. Zložensko prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo tako, da ražvrkljamo sladko smetano, parmezan in jajce.
- Pečemo še 20 minut, da se zgornja plast krompirja lepo zapeče.