Kako do odličnega solatno-mesnega obroka v 15 minutah? Preprosto, upoštevajte spodnji recept.
Sestavine za 4 osebe: 4 puranji zrezki, sol, poper, mešanica mediteranskih začimb, olivno olje, balzamični kis, 150 g rukole, 1 por, 250 g šampinjonov, 1 strok česna
Puranje zrezke potolčemo na deski in jih narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom ter z mešanico mediteranskih začimb.
V ponvi jih na vročem olju popečemo. Tik preden končamo s pečenjem jih popršimo z balzamičnim kisom.
Por očistimo in po dolžini razpolovimo. Vsako polovico razrežemo na približno 1 cm široke lističe, ki jih v ponvi na vročem olju na hitro popečemo.
Šampinjone narežemo na lističe. Na vročem olju jih skupaj s celim strokom česna popečemo do zlato rumene barve.
Na krožnik enakomerno porazdelimo šop rukole. Na rukolo damo popečene šampinjone in por. Solimo in zabelimo z olivnim oljem.
Na zelenjavno-solatno »gnezdo« položimo pečene puranje trakove in ponudimo.