Puranji trakci v solatno-zelenjavnem gnezdu

Kako do odličnega solatno-mesnega obroka v 15 minutah? Preprosto, upoštevajte spodnji recept.

Sestavine za 4 osebe: 4 puranji zrezki, sol, poper, mešanica mediteranskih začimb, olivno olje, balzamični kis, 150 g rukole, 1 por, 250 g šampinjonov, 1 strok česna

Puranje zrezke potolčemo na deski in jih narežemo na trakove. Začinimo s soljo in poprom ter z mešanico mediteranskih začimb.

V ponvi jih na vročem olju popečemo. Tik preden končamo s pečenjem jih popršimo z balzamičnim kisom.

Por očistimo in po dolžini razpolovimo. Vsako polovico razrežemo na približno 1 cm široke lističe, ki jih v ponvi na vročem olju na hitro popečemo.

Šampinjone narežemo na lističe. Na vročem olju jih skupaj s celim strokom česna popečemo do zlato rumene barve.

Na krožnik enakomerno porazdelimo šop rukole. Na rukolo damo popečene šampinjone in por. Solimo in zabelimo z olivnim oljem.

Na zelenjavno-solatno »gnezdo« položimo pečene puranje trakove in ponudimo.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top