Sate z arašidovo omako - Kuharski recepti - Okusno.si

Sate z arašidovo omako

Tako pa Indonezijci pripravljajo svoje ražnjiče. V trgovinah z indonezijsko hrano lahko kupite za pripravo arašidove omake že vnaprej pripravljene zmesi, ki jih je potrebno počasi kuhati v vodi. Ker pa je kaj podobnega v Sloveniji praktično nemogoče dobiti, sem za pomoč pri pripravi recepta obrnil na prijatelja Rona, ki prihaja iz Indonezije in živi na Nizozemskem ter na njegovo ženo Kitty.

sate

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
2 fileja piščančjih prs (cca. 600 g)

SESTAVINE ZA MARINADO:
1 dcl arašidovega olja, 2 žlici sojine omake, sol, curry, kurkuma, mleta rdeča paprika, ingver, kajenski poper

SESTAVINE ZA OMAKO:
200g neslanih arašidov, 2 žlički mlete rdeče paprike, 1 žlička soli, 1 strok česna, 4 žličke rjavega sladkorja, čili v prahu, 2 žlici arašidovega masla, 2 dcl kososovega mleka

NAVODILA ZA PRIPRAVO
Meso razrežemo na približno 2 cm velike koščke. Damo ga v skledo, potresemo z začimbami za marinado in prelijemo s sojino omako ter oljem. Vse skupaj dobro premešamo. Posodo pokrijemo s PVC folijo in damo počivati v hladilnik za vsaj 1 uro (še bolje preko noči).

Lesene palčke za pripravo ražnjičev namočimo za 15 minut v vodo, saj jih je treba dobro navlažiti, da se nam ne bodo med peko na žaru zažgale. Meso nataknemo na lesene palčke in spečemo na žaru.

chicken satay recept

Pečene ražnjiče ponudimo z arašidovo omako in basmati rižem.

PRIPRAVA ARAŠIDOVE OMAKE
Oluščene in neslane arašide zmeljemo s sekljalnikom. Dodamo rdečo papriko v prahu, sol, nasekljan strok česna, sladkor in čili ter vse skupaj dobro premešamo.

V posodi zavremo 2 dcl kokosovega mleka. Vmešamo sestavine za omako ter arašidovo
maslo. Zmanjšamo ogenj in počasi mešamo kakšno minutko ali dve, da dobimo ravno prav gosto omako.

satay-recept

sate piscanec recept

Radoš Skrt

Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³.  Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.

Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.

Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.

Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top