Špageti alla Norma

Sestavine:
olivno olje, česen, drobno sesekljan paradižnik, sol, melancani, pecorino, bazilika, sol, ricotta

špageti alla norma

  • V ponvi 5 minut kuhamo grobo sesekljan paradižnik.
  • Začinimo s soljo, žličko sladkorja in balzamičnim kisom. Dobro premešamo. Dododamo pekorino in dobro zabelimo z olivnim oljem.
  • V drugi ponvi spečemo na olivnem olju na koščke narezane melancane, ki jih solimo po okusu.
  • Špagete skuhamo v osoljeni vreli vodi “na zob”.  Ko so kuhani, jih vmešamo v posodo s paradižnikovo omako.
  • Špagete serviramo na krožnik in nanje položimo popečene melancane.

pasta-alla-norma-435-2

pasta alla norma

Zaznamki

1 komentar

  • don dario /

    Ako ste vać uzeli racept ne znam od kuda ali to ne ogovara istini.
    AKO NISTE ZNALI ŠPAGETI ALA NONA NORMA SU KUKANI ŠPAGETI AL DENTE SA FINIM UKAKOM OD POMIDORA PO DOMĆU , OKRENUTI NA PADELI DA UMAK SE UPIJE U ŠPAGETE A OZGORA SE POSLOŽI PRŽENI MELANZAN

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top