Burger in domače bombetke | Okusno.si

Burger in domače bombetke

Meso za burger:  400 g govejega podplečja, 60 g svinjskega špeha, 1 dcl radenske, sol, poper

Zmelješ 400 g govejega podplečja in 60 g svinjskega špeha, začiniš s soljo in poprom, priliješ 1 dcl radenske in vse skupaj narahlo, vendar dobro premešaš. Če se ti zdi masa pretrda, dolij še malo radenske.

Če ne želiš da se ti meso lepi na prste, si zmoči roke z mrzlo vodo. Oblikuj 100 g  kroglice (obvezno uporabljaj tehtnico, da boš imel isto težo burgerjev, kar je zelo pomembno pri pečenju ( da ne bodo eni surovi, drugi preveč pečeni), jih nato splošči in oblikuj v primerno obliko.

hamburger recept žar

peka burgerjev

Bombetke (ang. Burger Buns) : 400g moke, 15 g soli, 40g sladkorja, 2,5 dcl mlačnega mleka, 1 jajce, 70g masla ogretega na sobno temperaturo, 2 vrečki suhega kvasa (2x 7g).

Najprej zmešaj suhe sestavine: moko, sladkor, sol, kvas.  Vmešaj razžvrkljano jajce in na koščke narezano maslo, ki je ogreto na sobno temperaturo. Dobro premešaj in pregneti. Dodaj mlačno mleko.

Maso za bombetke bo potrebno narediti ali z mešalnikom za pripravo kruha ali z ustreznimi nastavki na tvojem mikserju, saj je masa premalo gosta, da bi jo lahko zmesil z rokami.  Maso za bombetke mešaj vsaj kakšnih 10 min, da se testo dobro pregnete in postane prožno. Testo naj vzhaja dobro uro (da naraste na dvojno velikost).

Iz testa oblikuješ 80 g bombetke (obvezno uporabi tehtnico). Postaviš jih na pladenj in pustiš vzhajati še cca. 45 minut.

Nato uporabi čopič in premaži bombetke z rumenjakom, ki si mu vmešal veliko žlico vode.  Posuj jih s sezmamo. Bombetke pečeš cca. 15-20 min v pečisi, ki si jo predhodno ogrel na 180 st.

recept bombetke za burgerje

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top