Čemažev pesto - Kuharski recepti - Okusno.si

Čemažev pesto

Odkrijte svežino pomladi z domačim čemaževim pestom, aromatično in okusno alternativo klasičnemu pestu iz bazilike. Narejen je s klasičnimi sestavinami pesto omake, kot so parmezan, pinjole in kakovostno olivno olje. Čemaž, znan tudi kot divji česen, prinaša v pesto edinstveno aromo in nežno pikantnost, ki jo dopolnjuje slanost parmezana in bogat okus pinjol.

Sestavine za čemažev pesto:
250g čemaža, 80g parmezana, 30g pinjol, 1 dcl domačega olivnega olja, 1 žlička solnega cveta


Kako se naredi čemažev pesto?

  1. Čemaževe liste operemo in osušimo.
  2. Čemaž na grobo razrežemo in zmiksamo v multipraktiku.
  3. Dodamo pinjole, ki smo jih strli v terilniku, parmezan in žličko soli.
  4. Vse skupaj dobro sesekljamo.
  5. Dolijemo olivno olje in na najnižji hitrosti mešamo še kakšno minutko, da dobimo lepo, homogeno maso.
sestavine cemazev pesto
sestavine za čemažev pesto
pesto iz cemaza
pesto iz čemaža shranimi v manjše sterilizirane kozarčke
cemazev pesto
čemažev pesto

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping Cart
Scroll to Top