Odkrijte svežino pomladi z domačim čemaževim pestom, aromatično in okusno alternativo klasičnemu pestu iz bazilike. Narejen je s klasičnimi sestavinami pesto omake, kot so parmezan, pinjole in kakovostno olivno olje. Čemaž, znan tudi kot divji česen, prinaša v pesto edinstveno aromo in nežno pikantnost, ki jo dopolnjuje slanost parmezana in bogat okus pinjol.
Sestavine za čemažev pesto:
250g čemaža, 80g parmezana, 30g pinjol, 1 dcl domačega olivnega olja, 1 žlička solnega cveta
Kako se naredi čemažev pesto?
- Čemaževe liste operemo in osušimo.
- Čemaž na grobo razrežemo in zmiksamo v multipraktiku.
- Dodamo pinjole, ki smo jih strli v terilniku, parmezan in žličko soli.
- Vse skupaj dobro sesekljamo.
- Dolijemo olivno olje in na najnižji hitrosti mešamo še kakšno minutko, da dobimo lepo, homogeno maso.




Radoš Skrt je ljubiteljski kuhar, popotnik in avtor treh kuharskih knjig Okusno, Okusno² in Okusno³. Prvo knjigo Okusno (2011) je izdal v 1.500 izvodih, ponatis iz leta 2013 pa je dosegel 3.000 izvodov. Leta 2018 je izšla Okusno² pri založbi Didakta, s 100+ recepti in 565 barvnimi fotografijami. Jeseni 2023 je sledila še tretja knjiga – Okusno³.
Radoševi recepti so preprosti, a domiselni – namenjeni vsem, ki radi kuhajo doma in cenijo preverjene jedi. Poleg receptov deli kulinarične utrinke tudi na Facebook strani Okusno.
Mag. Radoš Skrt je tudi eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za optimizacijo spletnih strani (SEO), Google Ads in Facebook oglaševanje. Svoje storitve trži prek podjetja Nasvet.com, ki že več kot 20 let pomaga slovenskim podjetjem do boljše spletne vidnosti in večje prodaje.
Je Google Partner, DIMAQ master trener ter redni predavatelj na konferencah in seminarjih s področja internetnega marketinga.