Čokoladni mousse

Če bi znanemu slovenskemu športnemu komentatorju Goranu Obrezu prepustil napovednik recepta za čokoladni mousse, bi verjetno zapisal nekako takole: »Spoštovane in spoštovani, udobno se namestite v vaše fotelje, preklopite televizijo na vaš priljubljeni program, v roke pa vzemite žličko in veliko skodelico čokoladnega moussa ter se prepustite užitkom.«

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 jajca
  • 2 veliki žlici sladkorja v prahu
  • 1 ščep soli
  • 100 g temne čokolade
  • 0,3 dl likerja amaretto

Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg. Med mešanjem mu dodamo sladkor v prahu in ščepec soli.

Nad vodno kopeljo v manjši posodi raztopimo čokolado. Posodo odstavimo.

V drugi posodi nad vodno kopeljo stepemo rumenjake. Prilijemo amaretto. Stepemo tako dolgo, da temperatura rumenjakov doseže 75 °C.

V rumenjake prilijemo stopljeno čokolado. Dobro premešamo in odstavimo posodo.
V jajčno mešanico počasi in narahlo primešamo beljakov sneg.

Vse skupaj prelijemo v skodelice in jih postavimo v hladilnik za vsaj 3–4 ure, da se čokoladni mousse res dobro ohladi.

Možnost
Beljakov sneg lahko nadomestimo s stepeno sladko smetano (2 dl), ki smo ji primešali 1 žlico sladkorja v prahu ter 100 g sira mascarpone.

cokoladni-mousse

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top