Piščančji curry

curryPiščančje meso v curry omaki je definitivno na vrhu seznama mojih najljubših jedi. Preizkusil sem že veliko začimbnih mešanic za pripravo curry omake in vedno znova ugotovil, da se najbolj obnese curry v rumeni steklenički blagovne znamke Maestro.

Sestavine za 4 osebi: olje, 1 čebula, 2 stroka česna, 400 g piščančjega fileja, curry, pol žličke ingverja, sol, svetla (light) sojina omaka, 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml), 1 pločevinka mlade koruze v storžih, čili v prahu

V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo drobno narezane stroke česna in na tanke kose narezano piščančje meso.

Pražimo kakšno minuto ali dve. Ves čas mešamo. Nato vse skupaj dobro začinimo s curryem (vsaj 2 mali žlički), potresemo z ingverjem ter solimo in popramo.

Prilijemo 2 žlici sojine omake in dobro premešamo. Počakamo, da meso vpije omako.

Prilijemo kokosovo mleko, zmanjšamo temperaturo in na šibkem ognju kuhamo 20 minut.

Po potrebi dodamo še malo currya.

Opcija 1: dodamo na majhne cvetove narezano cvetačo.
Opcija 2: dodamo sesekljano svežo špinačo.
Opcija 3: dodamo na koščke narezano mlado koruzo v stroržih.

Kuhamo še 5 minut. Če imamo radi bolj pekoče jedi, lahko v curry dodamo še nekaj ostrega čilija.

Curry postrežemo s kuhanim rižem.

Zaznamki

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

top